Ballen (geen kerst)

Afgelopen zaterdag trok ik de stoute schoenen aan, Nou ja.. Meer de doodsbange zweetschoenen. Ik keek er al weken tegenop en toen het op het laatste moment leek dat ik toch geen oppas kon fixen raakte ik bijna in paniek. Ik moest het NU doen, ik kon er niet meer tegen. Gelukkig kan ik mijn vriendinnen omkopen met wijn en chocola in ruil voor diensten, dus daar ging ik.. met knikkende knietjes.

In mijn zoektocht naar mezelf, want zo voelt het de laatste weken, kom ik heel wat bijzondere dingen tegen.Ik ontdek dingen van mezelf die ik nog niet wist, wensen, verlangens, irritaties. Als je mij kent, ga dan maar even zitten… ja zit je? Ik heb zelfs behoefte om ons gezin uit te breiden met een hond… EEN HOND! Ik ben al jaren anti-hond en nu krijg ik ineens knuffel neigingen en zeg ik “aaah wat schattig” als ik een hond zie. Rene (mijn man) heeft serieus overwogen om me te laten opnemen.

Naast het ontdekken van deze nieuwe liefde voor dieren komen er ook minder leuke dingen aan het licht. Zaken die je voor het gemak even aan de kant hebt geduwd maar die onderliggend sluimeren.Al een hele tijd had ik zonder aanwijsbare reden geen contact meer met iemand die me erg dierbaar is. We zagen elkaar nog wel eens, maar de band die er al altijd was leek verdwenen. Elke keer als ik deze persoon zag voelde ik me ongemakkelijk en voelde ik een pijnlijk plekje in mijn hart. I.p.v. van er naar te luisteren, de pijn te voelen en te onderzoeken wat er aan de hand was, verzon ik excuses. “Ik ben gewoon druk” “We groeien uit elkaar” “Dit is nou eenmaal het leven” “het ligt aan de ander” bla bla bla…. Ik geloofde mezelf ook nog!

Nu ik meer tijd aan mezelf besteed, en daar bedoel ik niet mee dat ik mijn nagels lak (dat doet Corrie) en gezichtsmaskers op smeer, maar dat betekent dat ik elke dag ga zitten in stilte (mediteren dus ;-)), probeer te voelen wat ik voel, alleen naar de sauna ga, Facebook en Instagram van mijn telefoon heb gegooid (jaja, dat verdient een applausje )… Kwam ik erachter; We groeiden helemaal niet uit elkaar!! Een wijs man zei ooit eens iets dat uit elkaar groeien niet bestaat, geen aandacht meer hebben voor de ander wel.Ik ben deze persoon gewoon aan het ontwijken.

Jarenlang heb ik mezelf op een bepaalde manier gedragen in deze relatie en dat werkte heel lang prima .. toen dat niet meer voor mij werkte had ik niet de ballen (sorry voor alle feministen onder ons, maar heb ik niet de schaamlippen bekt niet lekker) om dit te delen. Ik ging de relatie uit de weg. Ik durfde in deze relatie niet mijn grenzen aan te geven en nam afstand. Maar afstand nemen, je ogen sluiten neemt niet weg dat de liefde en de pijn er nog steeds zijn.

Misschien komt het door alle kerstballen.. maar ik vond mijn paar. Afgelopen zaterdag ging ik mijn verhaal delen…. Ik kan je niet zeggen hoe zenuwachtig ik was en waarom? Bang voor de afwijzing ? Bang voor ruzie?.. Na 5 minuten chit chat luchtte ik mijn hart, gaf ik mijn grenzen aan, vertelde ik wat me verdriet heeft gedaan en keerde ik mezelf binnenste buiten.

Wat ik terugkreeg was niets dan liefde en begrip. Een heel lang gesprek waarin we weer helemaal tot elkaar kwamen. Had ik dit maar eerder gedaan!In mijn beleving ben ik iemand die niet lang met ellende rond kan blijven lopen, als ik ergens last van heb wil ik dat z.s.m. opruimen. Toch heb ik hier best een tijd over gedaan en was ik me er niet bewust van dat ik zelf het ongemakkelijke gevoel in stand hield. Ik was me er ook niet van bewust dat de oplossing zo dichtbij was. Een gesprek, waarin ik gewoon eerlijk vertel hoe ik me voel in relatie tot de ander (hoe moeilijk, pijnlijk, verdrietig en ongemakkelijk dat ook voelt). En ongeacht de reactie van de ander (die in mijn geval gelukkig 100% liefde was), was het delen van mijn verhaal, mijn binnenste buiten keren al helend genoeg.

Er zullen vast nog meer dingen zijn die ik moet opruimen waarvan ik me nu niet bewust ben..maar als ze komen grijp ik ze met beide handen aan. Zoals deze dierbare persoon zei: Omarm de angst, en ga het aan.. het is een kans om te groeien en daarna voel je je gewoon fuckin opgelucht 😉Dus .. u know what to do! Vind jouw ballen 😉

x

Delen is lief

Geef een reactie