Camping wc’s matter

Toiletborstel

Ja, ik hoor het je zeggen. ALL toilets matter Evelien. Natuurlijk, dat is ook zo. Maar vandaag kom ik op voor de campingpot.

Camperen, ik hou ervan. Natuurlijk wel op een camping met trendy sanitair, een goede bar en een vermakelijk animatieteam. Bomen knuffelen en in de modder rollen is niet echt mijn ding. Al zeven jaar bezoeken we dezelfde camping in Spanje. Bij het openen van de slagboom staat heel rood wit ons al op te wachten met een koud biertje. Een straatje verder brult heel Rotjeknor iets met Frans en Duits. Super multiculti zo’n camping aan de Costa. 

Vakantie doet iets met je. Het lijkt een andere wereld. Je kan al je zorgen laten gaan en zaken die anders zo belangrijk zijn, verdwijnen als een kan sangria in … Euhhh mij. Waar je je in Nederland druk maakt over je looks, waggel je hier in je tussen de vetrollen verstopte bikini gewoon lekker van het zwembad naar je vouwwagen. Dat je eruit ziet als Bart Simpson met een bad hairday is ineens geen issue meer. En je buik inhouden? Dat heb je na dag één al opgegeven.. Elsa zou trots op je zijn. Let it (all) goooooooo. 

Toch zijn er grenzen dames. Graag wil ik het even hebben over onze misdadigheden op het campingtoilet. I know, de eerste dagen gaat toiletteren moeilijk. Is het niet dat de boel verstopt is door de lange reis en het slechte eten. Dan is het wel  de schaamte voor ons eersteklas luchtconcert (altijd net als er iemand binnenkomt). 

Daarom snap ik als geen ander de blijdschap die we ervaren op het moment dat alles weer lekker doorstroomt. Maar dit is ook het punt waar het faliekant misgaat. Want als wij helemaal heppiedepeppie van de pot afspringen, klaar om met ons campinglijf een duik te nemen, laten we de witte verlosser desolaat achter. 

Dit doen we thuis toch ook niet? Als we visite krijgen checken we toch ook nog even de status van het kleinste kamertje? Waarom behandelen we de camping-wc dan als stront, of beter gezegd, met stront. Deze toiletten kunnen het ook niet helpen dat zij op deze locatie geplaatst zijn. Dat ze te maken hebben met campinggekkies die het woord loslaten net iets te letterlijk hebben genomen. Laten we ze een eerlijke kans geven, alsjeblieft. 

Alleen samen lossen we dit probleem op. Jij, ik en de toiletborstel. Dit scheelt ons allemaal een paar keer per dag de zoektocht naar de minst aangedane pot. En dat betekent meer tijd voor sangria’s!

#campingtoiletsmatter

Delen is lief

Geef een reactie