Een marathon, geen sprint

Een Marathon, geen sprint. Ons huwelijk is een marathon, geen sprint schatje. Je kan op ons huwelijk vertrouwen. Dit zei René tegen me toen ik deze week weer stond te janken in de keuken. Janken is mijn nieuwe “ding” , een mooi liedje, wat lieve woorden, Finding Nemo en ja hoor daar ga ik. Ik was nu aan het janken omdat ik vond dat ik mijn man tekort deed, ik kan op dit moment niet de vrouw voor hem zijn die ik graag wil zijn (lees: sex met een vol hoofd is niet te doen).

René dropt elke week een nieuw spreekwoord, waar hij ze vandaan haalt weet ik niet, soms denk ik dat hij er elke week eentje stiekem van google aftrek. Deze kwam wel even binnen, want sprinten ben ik gewend. Alles snel snel snel, problemen ook het liefst snel snel snel oplossen, niet te lang ergens bij stil staan en dooooooorrrrrrr! Mijn emotionele en fysieke uitdagingen wil ik ook graag z.s.m. uit de weg ruimen. Even naar de dokter, wat oefeningen, een pilletje en klaar! Shit.. zo werkt het dus niet… Ik moet de tijd nemen.

Mijn tante, een wijs vrouw, vertelde me dat vrouwen elke +/- 10 jaar op een kruispunt aan komen in hun leven. Wat voor hen werkte de afgelopen 10 jaar, dat werkt nu niet meer en als je durft sla je een ander pad in. Als ik terugkijk op mijn leven zou dat best wel eens kunnen kloppen.

In de marathon van mijn leven sta ik nu midden op dat kruispunt. Auto’s zoefen aan me voorbij en raken met net niet, er wordt getoeterd, het regent, mijn benen zijn moe, mijn schoenen zijn aan vervanging toe, ik moet poepen en ik heb dorst. Daar sta ik op de helft van mijn marathon (ik ga er gemakshalve ff vanuit dat ik minimaal 80 word).

Welke afslag weet ik nog niet..

Aan de overkant zie ik René met water, Valentijn heeft een paar nieuwe vette Nikes in z’n hand en Benjamin wijst me enthousiast naar een wc. Ze juichen me toe.

Ik kom er wel.

Lieve mensen! EEN HELE FIJNE JAARWISSELING!Proost op 2021!

x

Foto by Authentique

Delen is lief

Geef een reactie