Groepsapp terreur

Aan Whatsapp ,
(Afdeling: Groepsapp)

Gisterochtend werd ik wakker van een geluid. Het begon met een pling die zichzelf daarna opvolgde met daartussen steeds kortere pauzes. Half slapend droomde ik over Jaws die steeds dichterbij kwam tot ik mij realiseerde dat het mijn telefoon was. Geen zeewater, maar een golf aan Whatsappjes. 

Angst overviel me. Van wie kreeg ik ineens zoveel apps en waarom in godsnaam! Een ongeluk, een sterfgeval, een pandemie? Als een gek trok ik mijn telefoon van de lader. Shit! Gezichtsherkenning werkt niet met mijn gekreukelde ochtendhoofd, snel de code intoetsen, whatsapp openen en daar zag ik het. 

Het schrikbarende nieuws:

Elsje is jarig (de naam is veranderd i.v.m. privacy)

Who the …. is Elsje! Het kostte me even tijd, maar toen begreep ik dat er een kindje uit de klas van mijn zoon jarig was. Van een simpele “Gefeliciteerd Elsje!” tot een hele verzameling aan taart- en cupcakesmileys. Het leek verdomme Heel Holland bakt wel!  Ik was in de war, want schijnbaar vonden alle ouders het normaal dat Elsje gefeliciteerd werd in de Klassengroepsapp. De groepsapp voor ouders. Ik herhaal: een groep waar dus alleen, en dit vind ik een belangrijk punt, ouders inzitten en geen Elsjes. 

Waarom!? Er zitten dertig kinderen in de klas, dat zijn dan heel veel apps die we nog moeten versturen. En waar ligt de grens, pakken we de eerste communie en behaalde zwemdiploma’s ook mee? Hmmm, misschien moeten we dan ook wel alle ouders, die wel in de groep zitten en de felicitatie daadwerkelijk ontvangen, ook meenemen. Dan kunnen we ook wijn- en biersmileys gebruiken, Yay!

Lieve Whatsapp, ik raak helemaal overprikkeld (om in papa en mama termen te blijven) van die overload aan appjes. Kunnen jullie daar wat aan doen? Een firewall voor groepsapp felicitaties ofzo?

En als ik dan toch bezig ben, het zou fijn zijn als de Buurtgroepsapps ook gescreend worden. Vooral op foto’s van hondendrollen. Erg onsmakelijk. Misschien kunnen jullie dan doorgeven aan de verspreiders van deze apps, dat de drollen zelf even opruimen minder tijd kost dan via whatsapp op zoek te gaan naar de dader. Die hoogstwaarschijnlijk ook niet in die groep zit, just saying.

Lieve Whatsapp, kunnen jullie een einde maken aan deze groepsapp-terreur? Ik kan er niet meer tegen en ik slaap graag uit.

Met vriendelijke groet,

Vlien

Ps. Kunnen jullie ook een verbod instellen op foto’s en video’s van voorbeeldige kinderen die netjes huiswerk maken en plezier beleven aan schoolopdrachten, dat is namelijk nep nieuws. 

Delen is lief

4 reacties

Geef een reactie