Moet (d)

MOET ik dit nu doen?

Ja natuurlijk. Die plint om het hoekje, compleet onzichtbaar voor het blote oog, moet ik heel snel oud-roze schilderen. De rommella is alweer veel te rommelig en moet voor de lunch opgeruimd en oh ja! Ik moet niet vergeten die zesduizend foto’s op mijn laptop te archiveren voordat de fuckin wereld vergaat! 

Moet IK dit nu doen?

Uiteraard! Ik kan namelijk vrijwel alles beter dan iemand anders. Stel je voor dat iets niet perfect wordt uitgevoerd, anarchie. Daarbij wil ik een ander niet het idee geven dat ik zelf iets niet zou kunnen. Gek! Straks komen ze erachter dat ik ….. Don’t go there Vlien. Nee hoor, ik doe gewoon alles zelf. 

Moet ik DIT nu doen?

Wat bedoel je? Het huis van boven tot onder afstoffen voordat ik 3 weken op vakantie ga? Of 12 keer per dag mijn email checken? Ja dus! daarmee zorg ik ervoor dat mijn gezin niet omkomt, super nuttig. 

Moet ik dit NU doen?

OMG, wat een vraag. Overduidelijk dat ik alles nu moet doen. Als ik namelijk alles wat ik moet doen in mijn leven vandaag afkrijg kan ik daarna eindelijk chillen op de bank. 

Moet ik dit nu DOEN?

Vanzelfsprekend, want niets doen is het nieuwe roken. Niets doen is voor sukkels, uitrusten voor kneuzen en stilstaan voor luilakken. Grenzen? Wat zijn dat? 

WAT ben ik in godsnaam aan het doen?

Waar vind ik de MOED, om niet meer te moeten? 

x

Delen is lief

Geef een reactie