Relaxed op vakantie. 7 Tips

Relaxed vakantie

Inpakstress. Ontken het maar niet. Jij hebt er ook last van. 

Vakantie, heerlijk ontspannen. De boel de boel. In je kloffie over de camping met uitgelopen mascara en een toiletrol onder je arm. Hemels. Toch duurt het altijd even voordat je deze status bereikt. Al een paar weken voordat je gaat voel je de onrust omhoog borrelen. Het begint met onschuldige gedachten. “Waar liggen de koffers ook al weer?” En “Misschien moet ik dat koekje even laten liggen als ik straks niet wil blijven haken in mijn zwemband”. Hoe sneller de vertrekdatum nadert hoe krankzinniger jij wordt. Tot het punt dat je als een ware inpak-nazi je kinderen in LdH outfit naar school stuurt. Leger des Heils kleren, die je de dag ervoor uit zo’n bak hebt gejat. Ja je moest wel, want al hun kleding zit al netjes gestreken in de koffer. 

Tenzij je een man bent, want die schijnen er nul komma nul last van te hebben. Ik spreek uit ervaring. 

Speciaal voor de “Ik wil alles perfect achterlaten” extremisten: De volgende 7 tips:

Jouw huis moet helemaal schoon


 • Nee dat hoeft dus niet. Waarom niet? Er is niemand! Ik weet het, alle vezels in jou willen opeens het huis van top tot teen geboend. Zelfs plekken die de afgelopen tien jaar geen stoffer hebben gezien moeten ineens ontsmet worden. Rommellaatjes worden uitgemest, plinten opnieuw gelakt en alle Legoblokjes nog even in de vaatwasser. Niet nodig, want tegen de tijd dat jij thuiskomt ligt er weer een dik pak stof en ga jij opnieuw alles schoonmaken. 

Kleding inpakken voor elke gelegenheid


 • Er zijn op vakantie maar drie gelegenheden.
  1. Zwembad/strand = Bikini of iets in die strekking.
  2. Eten = Iets wat meebeweegt en niet te strak zit.
  3. Slapen = Geen kleding want het is Fuking warm in zo’n caravan.
  Dat zijn in principe maar twee items die je hoeft in te pakken. Je galajurk, vijftien paar schoenen en je sportkleding (leuk geprobeerd, maar dat ga je toch niet doen) kun je dus thuis laten. 

Als je haar maar goed zit


 • Dat zit het niet, deal with it. Die föhn, stijltang en kruller hoef je niet in te pakken. Door elke dag water en zon is je haar super droog. Het vat al vlam als je alleen maar kijkt naar jouw stijltang. En daarbij, föhnen bij temperaturen boven de 25 graden is sowieso geen pretje. Zit je haar eindelijk goed, dan ben je voor de de rest weer helemaal bezweet. Van ellende spring je opnieuw het zwembad in. Weer terug bij af. Ga gewoon voor de beachy , nonchy look en own it! You sexy thing.

Alles moet lekker glad (kleren bedoel ik dan)


 • Wie hou je voor de gek? Normaal stuur je je kinderen ook in ongestreken kleding naar school. Waarom moeten ze er dan op de camping wel ineens gladgestreken bijlopen? Tijdverspilling dus. En ook een beetje zinloos toch? Je kleding is al twee weken voor vertrek ingepakt. Die trek je niet meer ongekreukt uit je dakkoffer. Niet nodig dus. Voor de rest moet alles wel glad op vakantie ;-). 

Hamsteren


 • Je hebt ongetwijfeld een lijst gemaakt. Waarschijnlijk al weken voor vetrek. De lijst met spullen die je moet kopen om op vakantie te gaan. Medicijnen voor elk mogelijke aandoening, peper & zout, toiletspullen (van elk twee natuurlijk). Verbrand die lijst, scheur hem in duizend stukjes en voel de vrijheid. Ze hebben op de locatie waar jij naar toegaat namelijk winkels! Heb je het nu niet in huis dan heb je het nu ook niet nodig. Scheelt weer tijd, stress en geld. Win win win situatie. Alles wat je thuislaat is mooi meegenomen.

Lekker in je velletje


 • Voordat je jouw zwemgoed netjes opgevouwen (als dat al lukt) in de koffer hebt gelegd, heb jij natuurlijk een private pas-sessie met jezelf gedaan. Waarschijnlijk heb je jezelf voor weinigs vriendelijks uitgemaakt. En je hebt besloten om tot aan vertrekdatum in hongerstaking te gaan. Kun je doen. Maar denk even aan het volgende. Na een paar dagen ben je bruin, dit scheelt optisch sowieso een paar kilo. De mensen met wie je op vakantie gaat vonden je al mooi genoeg, fuck de rest. Er zijn altijd mensen mooier en strakker dan jij, andersom ook. Zelfvertrouwen maakt je sexy, dus let those rolls roll!

Alles moet af, klaar, gereed, gedaan en afgehandeld


 • Alles is nooit af. Relax! Na je vakantie heb je een heel jaar de tijd om je taken af te vinken

Hoop dat je er wat aan hebt. Wou dat ik ze zelf gelezen had voor ik op vakantie ging. 

Fijne vakantie allemaal!

Vlien

Delen is lief

3 reacties

Geef een reactie