Waarom evenVlien.nl

Super schitterend, 
dat je op mijn blog bent beland. Dit is mijn eerste officiële post op mijn eigen website. Naast dat ik helemaal enthousiast ben vind ik het ook doodeng. Bang voor dat moment op de stip dat alle juryleden onder hun desk liggen van het lachen en heel Nederland roept “waarom zegt haar familie er niets van!” Gelukkig is mijn familie enthousiast over mijn nieuwe hobby, want ze zien dat het mij goed doet. Dus fuck de rest van Nederland.  

Een woelige wending.
Op één september 2020 veranderde mijn leven drastisch. Mijn eigen keuze, want ik verkocht mijn bedrijf waar ik de afgelopen tien jaar mijn leven omheen had gebouwd. Alles, maar echt alles in mijn leven had een connectie met dit bedrijf. Je had mijn voornaam kunnen veranderen in de naam van deze toko. Luv2Move de Visscher. Op één september was ik gewoon weer Evelien, nou ja gewoon. Ik kwam letterlijk mezelf tegen. Al die jaren zag ik Luv2Move in de spiegel, nu zag ik een vrouw die ik helemaal niet meer zo goed kende. Haar opnieuw leren kennen werd mijn nieuwe missie. 

Een pittig proces. 
De confrontatie met mijzelf is een stuk zwaarder dan ik dacht. Mijn fantastische vermogen om dingen te onderschatten is geweldig als je in de vakantie een berg moet beklimmen zonder water op zak en op een paar flip-flops (ach, dat kan zat!), maar in dit geval kwam het de hele dag met mezelf opgescheept zitten wel even hard aan. In plaats van het geplande genieten en leuke dingen doen kwam het besef; Zo leuk voel ik me helemaal niet, zo leuk vind ik mezelf helemaal niet en zo leuk is het allemaal niet. 

Het Evelien Evangelie. 
Sinds een paar weken ben ik begonnen met schrijven over mijzelf. Het op papier zetten van mijn gedachten en gevoelens helpt me belangrijke dingen over mezelf in te zien. Het dwingt me tot nadenken en zo word ik me bewust van de wondere wereld van moi (=ik, voor diegene die niet hebben opgelet bij Frans). Als ik begin met typen komt er meestal iets anders tevoorschijn dan dat ik vooraf had bedacht (deze blog zou ook eigenijk gaan over het kweken van komkommers), de uitkomst is soms verrassend en leerzaam. 

Het EvenVlien effect. 
De echte winst die er voor mij te halen valt zit hem in het posten van de blogs. Voordat jij namelijk een blog van mij hebt gelezen, ben ik al in 12 kuilen gedonderd, zit ik van top tot teen in het gips en heeft René mij minimaal één keer gereanimeerd om mij weer bij mijn positieven te krijgen. Bewijsdrang, perfectionisme, bevestiging zoeken, te hoge lat, stress, te zelfkritisch. De ene kuil nog dieper dan de andere. Heel wat leerstof dus waar ik mee aan de slag kan. Schrijven en posten is een soort van zelftherapie geworden en het houdt me van de dra… Euh ik bedoel straat. 

Dus daarom evenVlien.nl. Nieuwsgierig naar mezelf.

Hoop jij ook, veel leesplezier.

Liefs Vlien

Een reactie vind ik leuk.

Foto by Authentique

Delen is lief

Nog geen reacties

 1. Lekker braindumpen, daar ga je je echt beter van voelen.
  Je schrijft je blog zo pakkend en humoristisch dat het ontzettend leuk is om te lezen. Succes met je blog en een dikke kus. X

 2. Ja heel leuk geschreven. Ik ken je nog niet zo goed maar kan me voorstellen als je al die tijd voor iets volledig bent gegaan en nu dus ff tijd voor jezelf..best heel heftig kan zijn. Je schrijft leuk.

  Joe. Simone

 3. Lieve Eef , trots op je ,
  Lees met veel plezier , met af en toe een glimlach op mijn gezicht maar ook even slikken als ik mezelf je woorden herken . ❤️

 4. Lieve Evelien,
  Wat kan jij goed alles verwoorden zeg!!
  Ik wil je even zeggen: Je bent een topper, onwijs stoer en moedig!
  Ik wens je heel veel succes met je zoektocht en wat fijn dat het schrijven je zoveel daarbij helpt.
  Ik wil je ook even laten weten hoeveel jou harde werken en alles geven veel voor mijn mentale & fysieke ontwikkeling hebben gedaan. Thanks daarvoor❤️ Ik hoop dat je zoektocht je brengt wat luv2move mij heeft extra heeft gebracht.
  Een dikke knuffel,
  Daisy

Geef een reactie